Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
6 vajec
mascarpone
smotanový biely jogurt
vanilkový cukor
ovocie (maliny, černice, jahody)
Postup:
Najskôr oddelíme žĺtky od bielkov. Zmiešame žĺtky a cukor a vytvoríme penu. Z bielkov so soľou vyšľaháme tuhý sneh. Múku striedavo so snehom zľahka pridávame do žĺtkovej peny. Rúru predhrejeme na 180°C. Olejom a trochou múky natrieme dôkladne formu . Formu naplníme cestom a na spodnej priečke rúry pečieme 20 minút dozlata. Rúru vypneme a koláč v nej ešte necháme odstáť 15 minút a potom ho vyklopíme. Vymiešame si mascarpone so smotanovým jogurtom a vanilkovým cukrom a natrieme vychladnutý korpus v strede aj na vrchu. Na vrch poukladáme ovocie a dezert sa môže podávať.