Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Šošovicové ragú:
Ingrediencie:
1 veľká dóza sterilizovanej šošovice alebo uvarenej
koreňová zelenina(mrkva, petržlen, zeler)
soľ, čierne korenie,
2 PL octu
1 PL olivový olej
petržlenová vňať
čerstvý rozmarín
1 ČL korenia na jahňacie mäso
Postup:
Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na malé kocky, opražíme na olivovom oleji, pridáme soľ korenie, korenie na jahňacie mäso a potom podlievame vodou a dusíme do mäkka, keď je zelenina mäkká, pridáme šošovicu, nasekaný rozmarín, petržlenovú vňať, pomiešame, dochutíme octom.
Jahňací hrebienok:
1 kg jahňací hrebienok
1 šalotka alebo červená cibuľa
4 strúčiky cesnaku
4 vetvičky rozmarínu, tymianu a oregana
1 mala chili paprička
soľ, klinček 5 ks a 1 PL celé čierne korenie
1 pivo
2 PL jahňacie korenie
Postup:
Očistený jahňací hrebienok osolíme, okoreníme pridáme aj zmes na jahňa, nahrubo podrvené korenie a klinčeky, potrieme zmesou nasekaných byliniek, posekaným cesnakom a chili, takto pripravený hrebienok vložíme do pekáča podlejeme pivom a pečieme v rozohriatej rúre na 160 stupňov asi 50 až 60 min., ak mate teplomer, teplota v strede mäsa by mala byť okolo 56 až 58 stupňov, takto mäso zostane šťavnaté.