Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Zemiaková kaša so syrom:
zemiaky
syr - ementál Eidam alebo kráľovský syr
čierne korenie
cesnak
soľ
olej
voda
mlieko - môže byť aj do kávy
maslo
Príprava: Ošúpané zemiaky dáme do hrnca, posolíme, pridáme čierne korenie, trochu oleja a vodu, cesnak, dáme variť do mäkka. Potom vodu zlejeme trochu si nechajte na boku ak by bola kaša suchá, Pridáme mlieko a trochu masla, potom postrúhaný syr zmiešame s hotovou kašou, ešte za tepla.
Rajčinový šalát:
rajčiny
soľ
bazalka
olivový olej
cesnak
syr
Príprava: Rajčiny si umyjeme a nakrájame na menšie kusy, osolíme, pridáme nasekanú bazalku, 1-2 lyžičky olivového oleja a pretlačený cesnak, zmiešame, necháme chvíľu odstáť v chlade.
Pečené kuracie stehná s kožou na hruškách a jablkách so šampiňónmi:
kuracie prsia s kožou
hrušky - 2 ks
jablko
šampiňóny
cesnak
aoľ
provensálske korenie
korenie na grilované kura
maslo
Príprava: Umyjeme vo vode aj šampiňóny aj jablko a hrušky, vymastíme plech maslom, Šampiňóny aj ovocie nakrájame, rozložíme na plech, navrch položíme stehná, kožu prepichneme vidličkou, aby nepraskla, na každý kus mäsa položíme kúsok masla, okoreníme a varíme zakryté alobalom na 220 stupňov 45 minút, potom dáme alobal preč, polejeme šťavou kura a trúbu dáme na 250 gril na cca 5 - 15 min podľa kože, či už je chrumkavo zapečená.