Záhradné babičkine tajomstvo (jana wagnerova, bez servitky)

Hlavné jedlo: Záhradné babičkine tajomstvo

Pečené kuracie stehná so zemiakovou kašou.

Pripravte si doma recepty z dnešnej epizódy Bez servítky.

Zemiaková kaša so syrom: 

zemiaky

syr - ementál Eidam alebo kráľovský syr

čierne korenie

cesnak

soľ

olej

voda

mlieko - môže byť aj do kávy 

maslo

Príprava: Ošúpané zemiaky dáme do hrnca, posolíme, pridáme čierne korenie, trochu oleja a vodu, cesnak, dáme variť do mäkka. Potom vodu zlejeme trochu si nechajte na boku ak by bola kaša suchá, Pridáme mlieko a trochu masla, potom postrúhaný syr zmiešame s hotovou kašou, ešte za tepla.

Rajčinový šalát: 

rajčiny

soľ

bazalka

olivový olej

cesnak

syr

Príprava: Rajčiny si umyjeme a nakrájame na menšie kusy, osolíme, pridáme nasekanú bazalku, 1-2 lyžičky olivového oleja a pretlačený cesnak, zmiešame, necháme chvíľu odstáť v chlade.

Zdroj: TV JOJ

Pečené kuracie stehná s kožou na hruškách a jablkách so šampiňónmi: 

kuracie prsia s kožou

hrušky - 2 ks

jablko

šampiňóny 

cesnak

aoľ

provensálske korenie

korenie na grilované kura

maslo

Príprava: Umyjeme vo vode aj šampiňóny aj jablko a hrušky, vymastíme plech maslom, Šampiňóny aj ovocie nakrájame, rozložíme na plech, navrch položíme stehná, kožu prepichneme vidličkou, aby nepraskla, na každý kus mäsa položíme kúsok masla, okoreníme a varíme zakryté alobalom na 220 stupňov 45 minút, potom dáme alobal preč, polejeme šťavou kura a trúbu dáme na 250 gril na cca 5 - 15 min podľa kože, či už je chrumkavo zapečená.  

Tagy: Jedlo