predjedlo - stiplave more (ali, bez servitky)

Predjedlo: Štipľavé more

Tekvicové placky s chrenovou šľahačkou, prossciutom a údeným lososom.

Pripravte si doma recepty z dnešnej epizódy Bez servítky.

Ingrediencie: 
hladká múka
vajcia
maslová tekvica
olivový olej
soľ
korenie
šľahačka na šľahanie 36%
chren mletý
prosciutto crudo
údený losos
rukola
červená cibuľa
balzamikový ocot

Zdroj: TV JOJ

Postup: Do misky si nasypeme hladkú múku, pridáme vajcia, nastrúhanú tekvicu, soľ a korenie, trochu vody. Zo zarobeného cesta si upečieme placky a necháme vychladnúť. V ďalšej miske si vyšľaháme šľahačku s chrenom, ktorú pomocou vrecúška vytlačíme na placky. Na vytlačenú šľahačku dáme crudo v tvare ruží a kúsky údeného lososa. V malej miske si rozmiešame rukolu s nejemno nakrájanou červenou cibuľou, celé premiešame s balzamikovým octom a dávame na vrch a môžeme podávať.

Tagy: Predjedlo