Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
kačacie prsia
zemiaky
zeler
maslo
mlieko
pomaranč
granátové jablko
hrušky
brandy
husacia masť
100% pomarančový džús
Postup: Kačacie prsia si nasolíme (najlepšie 24h dopredu), kožu si narežeme a na zohriatu panvicu dávame piecť dole kožou, pečieme 5 - 7 minút z oboch strán. Z panvice si kačacie prsia preložíme na plech, pridáme husaciu masť a pečieme na 180 °C na 20 minút. Očistené a nakrájané zemiaky so zelerom dáme variť v osolenej vode. Po zmäknutí odlejeme vodu, pridáme maslo a mlieko a mixérom šľaháme kým nebude krémové. Na panvici nám ostal výpek z pŕs, do ktorej si vložíme ošúpané a nakrájané pomaranče a vydlabane jadierka z granátového jablka a nakrájané štvrtiny hrušky a pridáme trochu pomarančového džúsu, pridáme Karpatské brandy a flambujeme, po flambovaní odoberieme hrušky, pridáme 2 - 3 plátky masla a s ponorným mixérom mixujeme kým nedostaneme hladký krém. Ak je omáčka príliš hustá, môžeme ju zhustiť s troškou vývaru. Na tanier si môžeme naniesť zemiakovo-zelerové pyré, kačacie prsia si nakrájame na plátky podľa šírky krájania kože, rozložíme na kašu, pridáme hrušky, mäsko prelejeme s omáčkou, ozdobíme s rozmarínom a môžeme podávať