Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
(na plech 35x40 cm)
Cesto:
400 g strúhanej cukety
1 celá cuketa
6 vajec
3 PL hladkej múky
2 čl soli
1 čl sušeného cesnaku alebo 1 strúčik cesnaku
1/4 čl korenia
Plnka:
400 g tvarohového syra
2 strúčiky cesnaku
Hrsť posekanej petržlenovej vňate
Čierne korenie
1 čl soli
Postup:
Najemno postrúhanú cuketu so šupkou zbavenú jadierok (mne vyšli 2 stredne veľké) posolíme a necháme asi pol hodinu postáť, aby pustila šťavu. Šťavu vyžmýkame, k cukete pridáme korenie, cesnak a múku. Vajíčka vyšľaháme do bielej peny. Pridáme k cukete a ručne premiešame. Vylejeme na papierom vystlaný veľký plech. Celú cuketu postrúhame aj so šupkou na tenké kolieska. Nahusto ich poukladáme na cesto. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C na horný dolný ohrev na cca 25 minút. Na vychladnuté cesto s cuketami položíme druhý papier na pečenie, zrolujeme a necháme asi hodinu schladiť. Lučinu zmiešame so soľou, korením, cesnakom a petržlenovou vňaťou. Roládu rozvinieme, rovnomerne natrieme plnkou a zrolujeme. Roládu zabalíme do fólie a necháme najlepšie do druhého dňa stuhnúť v chladničke. Stuhnutú studenú roládu pokrájame na asi 2 cm kolieska. Podávame s čerstvým chlebíkom.