Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
4 kačacie prsia
Soľ
Čierne korenie
Čerstvý rozmarín
200 g predvarených ošúpaných gaštanov
2 dcl smotany na šľahanie
Soľ, korenie
250g šípkového džemu
2 dcl červeného vína
Soľ, korenie
1,5 kg zemiakov typu C
2,5 dcl smotany na šľahanie
100 g masla
Soľ
Petržlenová vňať
2 hrušky
1 PL hnedého cukru
1 PL masla
Postup:
Kačacie prsia nasolíme, nakoreníme, pridáme rozmarín, zavakuujeme a na 63 °C Souvidujeme 1,5 hodiny. Tesne pred servírovaním opečieme na suchej panvici do zlatista. Trvá to pár sekúnd. Predvarené gaštany rozmrvíme do panvice s rozohriatym maslom. Chvíľu opražíme, zalejeme smotanou a cca 5 minút povaríme. Osolíme a okoreníme podľa chuti a rozmixujeme do hladka v mixéri. Šípkový džem dáme do panvice, prilejeme víno, osolíme, okoreníme a privedieme k varu. Povaríme asi 5 minút. Ošúpané pokrájané zemiaky uvaríme do zmäknutia. Pridáme smotanu, maslo, soľ a vňať. Ručne rozpučíme do hladkej kaše. Do panvice dáme maslo, roztopíme, pridáme cukor, polovice hrušky a skaramelizujeme niekoľko minút.