hlavne jedlo - vo farbach jesene (bez servitky, Majo)

Hlavné jedlo: Vo farbách jesene

Kačacie prsia s gaštanovym pyré, šípkovou omáčkou, karamelizovanou hruškou a zemiakovou kašou.

Pripravte si doma recepty z dnešnej epizódy Bez servítky.

Suroviny:

4 kačacie prsia

Soľ 

Čierne korenie

Čerstvý rozmarín

200 g predvarených ošúpaných gaštanov

2 dcl smotany na šľahanie

Soľ, korenie

250g šípkového džemu

2 dcl červeného vína

Soľ, korenie

1,5 kg zemiakov typu C

2,5 dcl smotany na šľahanie

100 g masla 

Soľ

Petržlenová vňať

2 hrušky 

1 PL hnedého cukru

1 PL masla

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Kačacie prsia nasolíme, nakoreníme, pridáme rozmarín, zavakuujeme a na 63 °C Souvidujeme 1,5 hodiny. Tesne pred servírovaním opečieme na suchej panvici do zlatista. Trvá to pár sekúnd. Predvarené gaštany rozmrvíme do panvice s rozohriatym maslom. Chvíľu opražíme, zalejeme smotanou a cca 5 minút povaríme. Osolíme a okoreníme podľa chuti a rozmixujeme do hladka v mixéri.  Šípkový džem dáme do panvice, prilejeme víno, osolíme, okoreníme a privedieme k varu. Povaríme asi 5 minút. Ošúpané pokrájané zemiaky uvaríme do zmäknutia. Pridáme smotanu, maslo, soľ a vňať. Ručne rozpučíme do hladkej kaše. Do panvice dáme maslo, roztopíme, pridáme cukor, polovice hrušky a skaramelizujeme niekoľko minút. 

Tagy: Jedlo