Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Hokkaido tekvica
3 ks mrkvy
3 ks zemiakov
väčšia cibuľa
maslo
sladká smotana
tekvicový olej
tekvicové jadierka
syr na strúhanie podľa chuti
muškátový oriešok
soľ, čierne/biele korenie
hovädzí vývar.
Postup:
Na masle orestujeme cibuľku, pridáme nakrájanú hokkaido tekvicu, mrkvu a zemiaky. následne zalejeme vývarom. Dusíme kým zeleninka nezmäkne. Osolíme, okoreníme pridáme muškátový oriešok. Rozmixujeme dohladka, prípadne dochutíme, zjemníme pridaním sladkej smotany. Servírujeme s tekvicovými jadierkami, tekvicovým olejom a nastrúhaným syrom (parmezán/mozarella).