Ukvíkané farebné (Jana, bez servítky, hlavne)

Hlavné jedlo: Ukvíkané farebné

Kuracie mäso s rôznymi druhmi kaší.

Vyskúšajte doma recept z dnešnej epizódy Bez servítky.

Suroviny:

Bravčové medailóniky

olivový olej

soľ, čierne korenie

worčesterová omáčka.

Šampiňónová omáčka:

Suroviny:

dva väčšie šampiňóny

biele víno,

soľ

korenie

stredne veľká cibuľa

sladká smotana

hovädzí vývar

petržlenová vňať.

Postup:

Šampiňóny nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a orestujeme na rozpálenej panvici na troche olivového oleja. Pridáme kúsok masla a nadrobno nasekanú cibuľu. Podlejeme vínom, ktoré sa odparí. Prilejeme vývar a sladkú smotanu. Vyredukujeme a varíme do zhustnutia, pridáme štipku čerstvej petržlenovej vňatky do omáčky a rovnako tak aj na dekorovanie pri servírovaní. Nakrájame mäso na asi 2 cm plátky, naložíme do marinády deň vopred.

Zdroj: TV JOJ

Marináda: 

olej podľa chuti (olivový)

worčesterivý omáčka

soľ a čierne korenie

Postup:

Mäsko vyberieme z chladničky skôr, aby nedostalo na horúcej panvici šok. Mäsko opražíme sprudka na panvici bez pridania oleja a po zatiahnutí mäska opraženého z oboch strán zapečieme v trúbe pár minút. Podávame so zemiakovými kašami.

Suroviny pre hráškovú kašu:

balenie mrazeného hrášku

základná zemiaková kaša

Suroviny pre cviklovú kašu:

4-5 ks červenej repy

základná zemiaková kaša

Zemiaková kaša (základ) suroviny:

zemiaky (najlepšie typ C)

mlieko alebo sladká smotana,

soľ a vegeta

maslo

Postup:

Zemiaky nakrájame nadrobno, dáme variť v osolenej vode. Po zmäknutí zlejeme vodu. Vymixujeme, pridáme maslo a sladkú smotanu/mlieko. Dochutíme soľou. Pre hráškové pyré pridáme do horúcej nezliatej vody k zemiakom hrášok.
Vodu zlejeme, a mixujeme(už aj s tyčovým mixérom). Pre cviklové pyré si predvaríme červenú repu v slanej vode a pridáme ju k zliatym zemiakom a opakujeme postup ako predtým- vymixujeme spolu a dochutíme.

Tagy: Jedlo