Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Bravčové medailóniky
olivový olej
soľ, čierne korenie
worčesterová omáčka.
Šampiňónová omáčka:
Suroviny:
dva väčšie šampiňóny
biele víno,
soľ
korenie
stredne veľká cibuľa
sladká smotana
hovädzí vývar
petržlenová vňať.
Postup:
Šampiňóny nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a orestujeme na rozpálenej panvici na troche olivového oleja. Pridáme kúsok masla a nadrobno nasekanú cibuľu. Podlejeme vínom, ktoré sa odparí. Prilejeme vývar a sladkú smotanu. Vyredukujeme a varíme do zhustnutia, pridáme štipku čerstvej petržlenovej vňatky do omáčky a rovnako tak aj na dekorovanie pri servírovaní. Nakrájame mäso na asi 2 cm plátky, naložíme do marinády deň vopred.
Marináda:
olej podľa chuti (olivový)
worčesterivý omáčka
soľ a čierne korenie
Postup:
Mäsko vyberieme z chladničky skôr, aby nedostalo na horúcej panvici šok. Mäsko opražíme sprudka na panvici bez pridania oleja a po zatiahnutí mäska opraženého z oboch strán zapečieme v trúbe pár minút. Podávame so zemiakovými kašami.
Suroviny pre hráškovú kašu:
balenie mrazeného hrášku
základná zemiaková kaša
Suroviny pre cviklovú kašu:
4-5 ks červenej repy
základná zemiaková kaša
Zemiaková kaša (základ) suroviny:
zemiaky (najlepšie typ C)
mlieko alebo sladká smotana,
soľ a vegeta
maslo
Postup:
Zemiaky nakrájame nadrobno, dáme variť v osolenej vode. Po zmäknutí zlejeme vodu. Vymixujeme, pridáme maslo a sladkú smotanu/mlieko. Dochutíme soľou. Pre hráškové pyré pridáme do horúcej nezliatej vody k zemiakom hrášok.
Vodu zlejeme, a mixujeme(už aj s tyčovým mixérom). Pre cviklové pyré si predvaríme červenú repu v slanej vode a pridáme ju k zliatym zemiakom a opakujeme postup ako predtým- vymixujeme spolu a dochutíme.