Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Budeme potrebovať: balená mladá karotka, 2 zeleninové bujóny, olivový olej, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, soľ, korenie, kokosové mlieko, zázvor
Postup:
Mrkvu očistíme, zbavíme koncov, a nastrúhame do jemna. Zatiaľ si nakrájame zázvor, asi 3-4 plátky budú stačiť si myslím, ale záleží podľa chuti. Zázvor odložíme a do zmesi ho pridáme až na záver. Na rozpálenej panvici si orestujeme na jemno nakrájanú cibuľku, pretlačený cesnak a pridáme nastrúhanú mrkvu. Zmes restujeme asi 10 minút na olivovom oleji na malom plameni. Medzitým v 1 litre vody uvaríme 2 zeleninové bujóny a necháme zovrieť kým sa bujóny neuvaria. Mrkvu si prehodíme do hrnca alebo väčšej panvice, pridáme uvarené bujóny a celú zmes dôkladne premiešame. Zmes osolíme a okoreníme. Dusíme asi 15-20 minút na strednom plameni kým nám mrkva poriadne nezmäkne a kým sa nevyparí väčšia časť vody. Následne zmes odstavíme, pridáme kokosové mlieko a nakrájaný zázvor. Zmes dôkladne rozmixujeme ponorným mixérom. Odporúčam mixovať asi 2-3 minútky aby vznikol jemný krém. Následne krém ešte jemne podusíme asi 2-3 minútky a podávame teplé. Dozdobíme podľa fantázie. Ja používam rozmarín.