Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Budeme potrebovať: vykostené filety z lososa, maslo, soľ, korenie, 1 strúčik cesnaku, sušená rasca, rasca celá, rozmarín, zemiaky, olivový olej.
Postup:
Filety umyjeme, zbavíme tukových častí, kožu môžeme nechať, ale záleží podľa chuti (ja nechávam), osolíme, okoreníme a posypeme sušenou rascou. Na panvicu dáme roztopiť maslo, pridáme pretlačený cesnak a naukladáme filety. Na vrch lososa môžeme z jednej strany pridať rozmarín ktorý sa výborne hodí, pretože dodá rybke výbornú arómu. Filety smažíme cca. 5-6 minút z každej strany. Najprv smažíme zo strany kde je koža. Treba dávať pozor aby losos nebol suchý a ani surový, tak treba si to sledovať. Tých 5-6 minút je tak akurát:).
Medzi tým si umyjeme, očistíme a nakrájame zemiaky. Nezbavujeme sa šupky a zemiaky pred pečením nevaríme!!! Zemiaky osolíme okoreníme, posypeme celou rascou. Na plech položíme papier na pečenie, pokvapkáme veľmi jemne olivovým olejom a naukladáme zemiaky. Môžeme aj na vrch jemne pokvapkať ale nie veľmi aby neboli zemiaky mastné. Pečieme na 180 stupňov z oboch strán cca. 20 minút. Osmažené filety spolu so zemiakmi podávame teplé, pridáme zeleninovú oblohu, citrón na pokvapkanie.