Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Cesto na lasagne:
250 g Hladkej múky
2 celé vajcia,
2 KL
voda podľa potreby
Postup:
Zo surovín urobíme cesto a dáme ho na 15 min do chladničky, potom ho rozdelíme na 4 ks. Cesto vyvaľkáme, potom si narežeme potrebnú veľkosť lasagní, dáme variť do vriacej vody na 2 min. Vyberieme hneď naolejujeme, lebo sa zlepia.
Suroviny na lasagne:
olivový olej
cibuľa
500 g mletého mäsa ( 250 g bravčove, 250 g hovädzie)
paradajkový pretlak
konzerva lúpaných paradajok
1-2 strúčiky cesnaku, korenie
2 ks postrúhanej mrkvy
soľ
nasekaný čerstvý alebo sušený rozmarín
tvrdý syr – Mozzarella, Eidam aleno Gouda.
Na bešamel:
maslo, hl. múka
soľ, korenie
mlieko
200 ml sladkej smotany.
Postup:
Na oleji podusíme cibuľu do zlatista, pridáme mäso a podusíme, potom pridáme ostatné ingrediencie. Dusíme, kým sa odparí prebytočná voda
Bešamel:
Roztopíme maslo, pridáme múku, opražíme a pomaly zalejeme mliekom, dôležité na nízkej teplote, lebo sa vytvoria hrčky. Miešame kým nezhustne. Keď máme všetko hotové, ideme prekladať lasagne. Ja dávam na plech najprv bešamel, potom lasagne a na to maso, bešamel, nastrúhaný syr a takto pokračujeme, na poslednú lasagnu dáme len bešamel a poriadne posypeme syrom. Dáme zapiecť na cca 40 min na 200 stupňov Celzia.