Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Plnka:
250 gr Mascarpone
250 g jemný tvaroh, smotana na šľahanie
50 g kryštálový cukor.
Postup:
Vyšľaháme sladkú smotanu, dáme do nej vanilku, primiešame mascarpone a tvaroh.
Jahodové pyré: 50 g kryštálový cukor, ja som použila mrazené jahody, ale keď je sezóna určite treba použiť čerstvé.
Piškótové cesto:
5 vajec, 5 PL práškový cukor, 5 PL hl. múka, 5 PL rastlinný olej, 2 KL prášok do pečiva. Najprv vymiešame do penista celé vajcia s cukrom, potom pridávame pomaly múku zmiešanú s práškom do pečiva a olej. Dáme na vymastený plech pečieme cca 25 min na 180 stupňov Celzia. Keď je piškót upečený a vychladený urobíme si z neho formu a začneme plniť poháre a to piškót, jahodové pyré, plnka a zasa…na posledný piškót dáme mascarpone a ozdobíme čerstvými jahodami.