Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
3 bravčové panenky
0,5 kg nakrájanej oravskej slaninky
soľ, korenie,
0,7 kg zemiaky žlté
250 ml mlieko plnotučné
200 g masla
200 g hríbov (napr. suchohríby)
250 ml smotany 33 %
3 PL olivový olej
vegeta, sušený rozmarín
Postup:
Panenku nakrájam na 10 cm kúsky ,osolím ,okorením, obalím v slanine a orestujem na panvici. Na panenku dám maslo a sušený rozmarín a dám zapiecť do rúry na 12 min. Zemiaky nakrájam, dám variť do vody, osolím a keď sú uvarené vymiešam ich s teplým mliekom a roztopeným maslom .
Omáčka: Na oleji opražím hríby, pridám smotanu, dochutím soľou, korením a vegetou a nechám prevrieť.