Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
700 g hovädzie predné mäso
Mrkva 9 ks
Petržlen 4 ks
Malý zeler 1 ks
Smotana na varenie
Horčica
Brusnice
Postup:
700 g hovädzieho predného okoreníme, nasolíme a prešpikujeme slaninkou a necháme odležať. Ošúpeme zeleninu a naložíme do jenskej misy. Mäsko orestujeme na oleji, vložíme k nemu zeleninku a podlejeme litrom vody. Dáme piecť. Po upečení mäsko vyberieme a nakrájame na tenké plátky. Zeleninku rozmixujeme, pridáme smotanu na varenie, horčicu, brusnice a necháme prevariť. Podávame s domácimi knedlíkmi.
Knedlíky:
Zmiešame nakrájané rohlíky (3 ks), mlieko (3 deci), 1 ks prášku do pečiva, maslo, soľ, bylinky, vajíčko, slaninku, múku a naložíme do vymastenej šálky ktorú ponoríme do vriacej vody.