Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Omáčka
Potrebujeme:
1 červená cibuľa
2 mrkvy
1 stopkový zeler
2 paradajky celé lúpané v konzerve
Čerstvá bazalka
Soľ
Korenie
Postup:
Cibuľu orestujeme, k cibuli pridáme nadrobno nasekaný zeler a mrkvu. Keď je všetko spolu orestované, pridáme dve konzervy paradajok, osolíme, okoroníme podľa chuti, podlejeme trochou vody a necháme dusiť. Nakoniec pridáme natrhanú čerstvú bazalku.
Mäsové guličky
500 g hovädzie mleté mäso
1 rožok
parmezán
petržlenová vňať
čerstvá bazalka
soľ
korenie
mlieko
Postup:
Mäso zamiešame s ostatnými ingredienciami . Medzitým si namočíme rožok v mlieku, vyžmýkame a pridáme k mäsovej zmesi. Všetko spolu zmiešame a z mäsa si tvarujeme malé guličky, ktoré si sprudka opečieme na panvici. Nakoniec pridáme do omáčky a necháme povariť kým sa guličky uvaria.
Cestoviny
250 g múky semolíny
Olivový olej
3 vajíčka
Soľ
Postup:
Všetko spolu zmiešame, ak je treba, pridáme ešte múku a spracujeme cesto do hmoty, ktorá sa nám nebude lepiť. Tvarujeme požadovaný tvar cestovín, podľa potreby neustále obaľujeme v múke, tak aby sa cestoviny nezlepili. Nakoniec dáme variť do slanej vody.