Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
1 ks tekvice Hokkaido
Soľ
400 ml vývar zeleninový alebo voda
2 ks cibuľa
400 ml smotana na šľahanie
Tekvicový olej
Tekvicové semienka
50 g masla
Postup:
Tekvicu Hokkaido si rozrežeme a nakrájame na kocky, pridáme nakrájanu cibuľu a maslo, chvíľku orestujeme. Pripravíme si vývar alebo vodu, keď je už orestovaná zelenina, tak ju zalejeme a necháme variť dokým nebude tekvica mäkká. Keď je už mäkká, zoberieme ponorný mixér a rozmixujeme tekvicu. Necháme zmes variť a pridáme smotanu. Podľa potreby dochutíme. Tekvicový olej použijeme ako ozdobu .