Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
1 ks 6 platinovej želatíny
400 ml smotana na šľahanie
250 ml smotana na varenie
60 g práškového cukru
2 ks vanilková cukor
250 g mrazené alebo čerstvé ovocie
175 ml cukor
175 ml vody
citrónová šťava
Postup:
Želatínu si dáme do studenej vody, aby nám napuchla, Do hrnca si pridáme všetku smotanu, práškový a vanilkový cukor a privedieme do varu. Potom pridáme želatínu a varíme asi 2 min., necháme vychladnúť. Pripravíme si lesné ovocie, na panvicu pridáme cukor, vodu a citrónovú šťavu. Varíme a necháme následne vychladnúť. Keď už sú obe polevy vychladnuté tak môžeme servírovať. Do pohárov dáme najprv lesné ovocie a potom bielu polevu. Dáme na 2 hodiny do chladničky, potom vyberieme a ozdobené môžeme jesť.