Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
250 g hladkej múky
soľ
droždie
cukor
olej
slivkový lekvár
mlieko
Postup:
Najskôr si urobíme kvások z droždia, mlieka a cukru, necháme to nakysnúť . Do druhej nádoby si dáme múku, soľ, cukor, olej, keď máme kvások nakysnutý, vylejeme ho do múkovej zmesi. Vypracujeme cesto, ktoré znova necháme nakysnúť asi na 20 minút. Prichystáme si dosku, na ktorú si dáme trochu múky a dáme si na ňu nakysnuté cesto. Z cesta si vytvoríme veľký bochník, zakryjeme ho utierkou a necháme ešte 10 minút stáť. Po 10 minútach si cesto rozvaľkáme a urobíme si kocky, ktoré budeme plniť lekvárom a urobíme z nich malé bochníky. Dáme na mastený plech a necháme ešte 10 minút kysnúť a potom dáme piecť do trúby na 20 minút. Na koniec podávame buchty posypané práškovým cukrom.