Kvík po žochársky (bez servitky, dusan capa)

Hlavné jedlo: Kvík po žochársky

Prekladaný bravčový rezeň so zemiakovým šalátom.

Vyskúšajte doma recept z dnešnej epizódy Bez servítky.

Ingrediencie:
Prekladaný rezeň:
5 rezňov bravčového karé
Lyžica kečupu
Lyžica horčice
Lyžička vegety
Voda
3 vajcia na obaľovanie
Strúhanka na obaľovanie
Olej na vysmážanie

Postup:
Mäso si vyklepeme, osolíme a okoreníme. Dáme do rozšlahaného vajíčka, potom do strúhanky a dáme na rozpálený olej. Po osmažení dáme na plech zalejeme zálievkou. Zálievku si pripravíme z vody, kečupu, horčice a vegety. Pečieme do zmäknutia.

Zdroj: TV JOJ

Zemiakový šalat:
1 kg červených zemiakov
1 konzerva hrachu
3 varené vajíčka
5 ks kyslé uhorky
2 majolky
½ cibule
Soľ /na dochutenie/
Korenie /na dochutenie/
Práškový Cukor /na dochutenie/
Voda z kyslých uhoriek /na dochutenie/


Postup:
Zemiaky uvaríme, ošupeme a popretláčame. Pridáme nakrajané uhorkya nakrájané vajíčka. Otvoríme konzervu hrachu a vodu vylejeme preč. Hrášok nasypeme k zemiakom. Cibuľu nastúhame na struháku a pridáme. Nakoniec pridáme majolku. Dochutíme soľou, korením, práškovým cukrom a vodou s kyslých uhoriek.

Tagy: Jedlo