vytruhaj si grimasu (dezert, maria patkova, bez servtitky)

Dezert: Vystrúhaj si grimasu

Strúhaný tvarohový koláč.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky.

Ingrediencie:

Cesto:

400g hladka muka

150 g práškový cukor

1 žĺtok 

4 lyžice kakao

prášok do pečiva

250 g palmarin

Suroviny na cesto treba zapracovať na jednotné cesto, zabaliť do fólie a dať do chladničky na pol hodinu.

Zdroj: TV JOJ

Plnka:

750 g tvaroh

200 g práškový cukor

vanilkový a rumový cukor

3 žĺtka

Postup:

Zo všetkých oddelených bielkov vymiešať tuhý sneh a jemne zapracovať do tvarohu, cesto vyberieme z chladničky, dáme na pol plech, vysypeme mukou nastrúhame prvú polovicu cesta, na to pridáme plnku a môžeme doplniť mrazeným ovocím, druhu polovicu cesta nastrúhame na vrch plnky a dáme piecť na 180 stupňov Celzia na cca pol hodinu.

Tagy: Dezert