EYJAFJALLAJOKULL ( dezert, lukas zilavy, bez servitky)

Dezert: Eyjafjallajökul

Čokoládový koláčik preliaty malinami.

Pripravte si doma recept z relácie Bez servítky.

Suroviny: 

250 g čokolády na varenie

130 g kryštál. cukor

80 g zmäknute maslo

vajíčka

2 lyžice hladka muka

1 lyžica kakao

Zemiakový škrob 1 lyžička

Mrazene maliny

Trstinový cukor

150 ml smotany na šľahanie

Zdroj: TV JOJ

​Postup:

Pripravíme si hrniec s vodou, ktorý použijeme na naparenie, na vrch dáme misku do ktorej vložíme čokoládu na varenie, cukor a maslo. Miešame dokým nám sa to všetko rozpustí a spojí. Misku dáme na 20minút ochladnúť. Mrazené maliny si spolu s trstinovým cukrom dáme do malého hrnca a varíme 10minút, trochu malín vyberieme a prepasírujeme aby nám zostala iba malinová omáčka, ktorú neskôr použijeme pri servírovaní. Do misky s čokoládou pridáme dve vajíčka, po jednom, rozhabarkujeme, ďalej pridáme múku, pol čajovej lyžičky škrobu s trochou vody a všetko zmiešame. Formu na muffiny si potrieme maslom, pomúčime a taktiež dáme kakao. Do 2/3 formy dáme čokoládové cesto, a 15 minút pečieme na 180 stupňov. V mixéri si rozšľaháme smotanu aby nám vznikla šľahačku. Keď je cesto upečené koláčik dáme na tanier, na vrch pridáme maliny a malinovú omáčku, šľahačku a vrch jednu malinu.

Tagy: Dezert