Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Cícer (v konzerve)
Zeleninový vývar
Koreňová zelenina (mrkva, petržlen, kaleráb)
Kus masla
Olivový olej
Soľ, korenie podľa chuti
Menšia cibuľa 1 ks
Pažítka alebo mladá cibuľka na ozdobu
Postup:
Do hrnca pridáme kúsok masla a kus olivového oleja pridáme najemno nakrájanú cibuľku. Pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu. Zeleninu opekáme do zlato- hneda. Keď je zelenina opečená pridáme cícer v konzerve a podlejeme zeleninovým vývarom. Pod pokrievkou varíme asi 15 minút do úplného zmäknutia. Polievku potom odstavíme a pomocou mixéru rozmixujeme do jemna. Môžeme podávať s opečenými krutónmi, jarnou cibuľkou alebo pažítkou.