Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Bravčové karé
Prosciutto
Olivový olej
Soľ, korenie,
Citrónová kôra
Maslo
Čerstvé bylinky (bazalka, mäta, pažítka, majoránka)
Postup:
Bravčové karé si pripravíme narezaním na vrchu (blanky). Preložíme na tanier a pripravíme si marinádu. Nakrájame si nadrobno čerstvé bylinky, z ktorých odstránime veľké časti a hrubé stonky. Mäso si osolíme a okoreníme pridáme kôru z citróna, pokvapkáme ol. Olejom a posypeme zmesou byliniek. Bylinky vmasírujeme do mäsa. Necháme odpočinúť a nasiaknuť bylinkami pri izbovej teplote. Na grilovacej panvici si zohrejeme kúsok olivového oleja a necháme poriadne zohriať. Mäso opekáme na panvici z jednej aj druhej strany, pridáme plátky prosciutta. Po opečení mäsa pridáme kúsok masla a trochu citrónovej šťavy.
Opekané zemiaky:
Zemiaky
Červená cibuľa,
Chilli paprička
Červená paprika
Postup:
Očistené a umyté zemiaky nakrájame na primerané kúsky a dáme do vriacej vody uvariť do polomäkka. Kým sa nám zemiaky pripravujú nakrájame si červenú cibuľu, papriku na kúsky. Na panvicu pridáme ol. Olej, cibuľu ktoré mierne opečieme, keď je cibuľa opečená pridáme červenú papriku. Spolu chvíľku opekáme nakoniec pridáme chilli papričku a scedené zemiaky. Spolu na panvici opekáme do hneda.