Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
250 g fazule
1 kg údené rebrá
1 nožička čabajky
2 ks mrkvy
2 ks petržlenu
1 cesnak strúčik
1 cibuľa
1 KL mletá červená paprika, majoránka, soľ, celé aj mleté korenie, 1 bobkový list
hrubé slíže
Postup:
Fazuľu necháme cez noc napučať vo vode. Uvaríme rebrá s celým korením, bobkovým listom, cesnakom a cibuľou do mäkka. Vodu precedíme a dáme variť fazuľu. Keď je polomäkká pridáme nakrájanú zeleninu, čabajku a varíme do mäkka. Pridáme červenú zápražku, dochutíme soľou, korením a majoránkou a pridáme natrhané údené. Do tanierov s polievkou pridáme uvarené hrubšie slíže.
Domáce langoše
Suroviny:
1/2 kg polohrubej múky
20 g droždie
cca 2 dcl mlieka
2 ČL krištáľový cukor
1 ČL soľ
1 vajce
200 g kyslá smotana
Olej
Postup:
Z mlieka a droždia spravíme kvások. Do misy s múkou pridáme kvások, soľ, vajce, kyslú smotanu, vypracujeme cesto a necháme 1hod.nakysnúť. Cesto vyvaľkáme na 1cm a s pohárom vykrajujeme kolieska, ktoré krátko vyprážame s oboch strán na oleji.