Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
1 hlava červenej kapusty
2ks cibule
rasca
soľ
cukor
ocot
mleté korenie
cesnak
olej
Postup:
Orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme cukor a necháme ho roztopiť. Pridáme nakrájanú kapustu a všetky suroviny okrem octu, dobre premiešame a dusíme. Podlejeme vodou, zakryjeme, dusíme do mäkka. Dochutíme cukrom, soľou a octom.
Pohárové knedle
Suroviny:
2 šálky polohrubej múky
2 šálky mlieka
2 rožky
2 žĺtky
2 bielka
soľ
1/2 balíka kypriaceho prášku
olej
Postup:
Do misy dáme múku, mlieko, žĺtka, soľ, kypriaci prášok a dobre premiešame. Pridáme na kocky rožky a premiešame. Pridáme z bielkov tuhý sneh. Šálky dobre vymastíme olejom, naplníme do 3/4 cestom a varíme prikryté vo vodnom kúpeli asi 30 min. Vychladnuté knedličky s tupým nožom uvoľníme od krajov a hore dnom opatrne vyberieme.