Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
6 vajec
6 PL práškového cukru
6 PL polohrubej múky
½ balíka kypriaceho prášku
Rum
Olej
Postup:
Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Pridáme olej a premiešame. Postupne pridávame preosiatu múku a premiešavame. Nakoniec pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme asi 20 minút na 170 stupňoch. Vychladnuté cesto rozrežeme na dve polovice a pokvapkáme rumom a naplníme vanilkovým pudingom. Veľkou polievkovou lyžicou krájame halušky, ukladáme do misky, oblejeme čokoládou a zdobíme šľahačkou.
Vanilkový puding:
1 liter mlieka
3 balíky zlatého klasu
4 PL vanilkového cukru
Rum
Uvaríme ako klasický puding
Čokoláda:
200 g čokolády na varenie
1 PL masla
1 PL cukru
Voda podľa potreby
Postup: Všetky suroviny rozpustíme vo vodnom kúpeli a premiešame aby sa spojili.