Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Francúzska bagetka
Zrelá hruška
Par pekanových orechov
Lyžička medu
Syr s modrou alebo zelenou plesňou
Olivový olej
Ľadový, alebo rímsky salat – pripadne nejaká listová bylina, ja použijem žeruchu
Ingrediencie na husaciu pastetu:
Husacia pečeň – pripadne peceň z inej hydiny
Husacie mäso – používam prsia
Husacia masť
Cesnak
Soľ
Celé čierne a zelene korenie
Horčica
Olej
Maslo
Bylinky
Postup:
Opečieme si na oleji husaciu pečeň, ktorú priamo na panvici osolíme, niekoľkokrát ju otočíme, aby sa nám nepripálila. Keď je hotová, pokrájame ju na menšie kúsky a dáme do vyššej nádoby, kde ju budeme spolu s ostatnými ingredienciami miešať ponorným mixérom. Pridáme dva strúčiky očisteného cesnaku, štipku soli, par guličiek čierneho a zeleného korenia, lyžicu horčice, trhané mäso z husacích prs, tri polievkové lyžice husacej masti a 50 g masla. Ja pridávam ešte provensálske korenie ale môžeme použiť na dochutenie bylinky podľa ľubovôle. Všetko pekne vymiešame ponorným mixérom.
Pokračujeme prípravou bruschetti: Na suchej panvici dozlatista opečieme nasekane pekanové oriešky. Na tej istej panvici opečieme na kolieska nakrájanú bagetku a ešte horúcu ju pokvapkáme olivovým olejom. Na panvicu následne pridáme med, trochu vody a privedieme k varu. Do takto vzniknutého sirupu polozíme plátky hrušiek a na miernom ohni ich do mäkka dusíme z oboch strán.