Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Zemiakový chlieb:
500 gramov hladkej múky zmiešame s dvoma uvarenými a na jemno nastrúhanými zemiakmi, pridáme vajce, 2 lyžice kyslej smotany, soľ, korenie podľa chuti a droždie, ktoré sme si rozmrvili v teplom mlieku. Hnietime aspoň 10 minút kým sa cesto neodlepuje od rúk. Následne cesto necháme kysnúť na teplom mieste aspoň hodinu. Prenesieme ho na plech a vložíme do rúry vyhriatej na 190 stupňov Celzia približne na hodinu. Po vybratí ho potrieme vodou a necháme trochu vychladnúť.
Bryndzovo-tvarohová nátierka
Zmiešame hrudkovitý tvaroh a bryndzu, pridáme lyžičku horčice, nasekanú pažítku a 100 gramov zmäknutého masla. Všetko dobre premiešame a odložíme do chladničky.