dezert - zajaci bozk (simona salatova, bez servitky)

Dezert: Zajačí bozk

Mrkvovo-maková torta.

Vyskúšajte u vás doma recept od Simony Salátovej.

Postup: 

Päť žĺtok si zmiešame s hrnčekom práškového cukru. Primiešame najemno nastrúhanú mrkvu (6 stredných kusov), pomaly primiešavame 1,5 hrnčeka polohrubej múky zmiešanej s kypriacim práškom. Pridáme 2 lyžice kyslej smotany, dve lyžice oleja a mletý mak.  Z bielok, ktoré nám ostali vyšľaháme sneh a pomaly ho primiešavame k cestu. Takto pripravené cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme do zlatista. (Cca 25 minút na 180 stupňov).

Zdroj: TV JOJ

Kým sa pečie cesto, pripravíme si jednoduchú plnku. Zmiešame mascarpone a dva jemné tvarohy s práškovým cukrom. Plnku dáme odpočívať do chladničky, kým nám cesto vychladne. Cesto rozkrojíme, najskôr natrieme šípkovým lekvárom a následne navrstvíme plnku. Trochu si odložíme, aby sme mohli tortu natrieť bielym krémom aj zvrchu. Pridáme lesné ovocie na dozdobenie a pekanové orechy priložíme na krém po krajoch.

Tagy: Dezert