Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Korpus: 4 bielka, 200 g kryštálového cukru, 1 PL citrónovej šťavy, 1 PL zlatého klasu
Postup:
Najskôr šľaháme samotné bielka na slabšie, keď je biela pena pridávame po lyžičkách cukor a mixér ide na maximum. Keď je sneh tuhý pridáme citrónovú šťavu a zlatý klas a znova všetko premiešame. Na plech dáme papier na pečenie, ktorý je dobré prilepiť o plech cestom. Keď sú korpusy na plechu, treba urobiť lyžičkou miesto na krém. Dať do vyhriatej trúby na 200 stupňov. Ale hneď ako ich dáme do trúby, treba znížiť teplotu na 100 stupňov Celzia. Sušiť hodinu. Po dopečení nechať chladnúť v otvorenej trúbe.
Krém:
Ingrediencie: 250 g mascarpone, 62,5 g tvarohu (bez hrudiek jemný), 100 g bánoveckej nátierky (neochutenej), 75 g šľahačky, 37,5 g práškového cukru.
Postup: Všetko suroviny dať do mixéra a vyšľahať dotuha. Treba dať pozor na prešľahanie. Na vrch dať ovocie podľa uváženia. Ja som dala maliny, čučoriedky, granátové jablko a list mäty.