Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Prvé si robíme hráškové pyré:
Zemiaky, cca 700 g dáme uvariť, keď sú takmer hotové pridáme mrazený hrášok. Keď je to uvarené, zlejeme, mixneme ponorným mixérom do hladka, pridáme cca 50 g masla, dosolíme a dokoreníme podľa chuti. Steaky: Na 5 porcií steakov budeme potrebovať cca 1,25 kg mäsa, steaky majú byť hrubé 2,5 cm. Steaky z každej strany osolíme a okoreníme, z jednej strany pomažeme olivovým olejom. Streaky začíname pripravovať na suchej rozohriatej panvici stranou, kde je olivový olej, z každej strany 3 minúty. Na šťave zo steakov, ktorá nám zostala na panvici pripravíme omáčku zo zeleného korenia.
Omáčka zo zeleného korenia:
Na steakový výpek len nalejeme smotanu na šľahanie, cca 350ml a polku balenia zeleného korenia v slanom náleve a len miešame, kým sa nám omáčka zredukuje a zhustne. Omáčka zo sušených húb: Hríby – asi 2 hrste si deň vopred odmočíme. Najprv začíname zásmažkou. 1 pl masla s 1 pl múky zamiešame na panvici, vznikne nám zásmažka, do nej pridáme scedené huby – vodu z hríbov nevylievame. V krátkosti zamiešame, aby sa nám hríby spojili so zásmažkou a pridáme vodu z hríbov. Dosolíme, dokoreníme, a keď bude mať zmes príjemnú konzistenciu odstavíme zo sporáka. Obe omáčky treba pred podávaním poriadne zohriať aby nemali konzistenciu ako tie moje.