Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
zemiaky 1 kg
hladká muka 250 g
soľ
vajce
údené mäso 300 g
kapusta 700 g
slanina
cibuľa
hnedý cukor
olej
Postup:
Kapustu podlejeme a dusíme do mäkka, cibuľku si opečieme a pridáme hnedý cukor na skaramelizovanie, slaninu spečieme na chrumkavé kocky. Údené mäso povaríme, aby čo najviac zmäklo. Uvarené zemiaky v šupke si ošúpeme, nastrúhame najemno, pridáme múku, vajcia, soľ a vymiesime cesto. Cesto rozvaľkáme na cca 0,5 cm, nakrájame na rovnomerné štvorce. Tieto naplníme nakrájaným alebo zomletým údeným mäsom a vytvarujeme guľky. Vhodíme do vriacej vody a varíme cca 10-15 min pokiaľ guľky nevyplávajú. Podávame s kapustou, cibuľkou a slaninou.