hlavne jedlo - letia tri chlpate gule (bez servitky, matej)

Hlavné jedlo: Letia tri chlpaté gule

Zemiakové guľky plnené údeným mäsom.

Pripravte si doma dnešný recept z Bez servítky.

Suroviny:

zemiaky 1 kg

hladká muka 250 g

soľ

vajce

údené mäso 300 g

kapusta 700 g

slanina

cibuľa

hnedý cukor

olej

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Kapustu podlejeme a dusíme do mäkka, cibuľku si opečieme a pridáme hnedý cukor na skaramelizovanie, slaninu spečieme na chrumkavé kocky. Údené mäso povaríme, aby čo najviac zmäklo. Uvarené zemiaky v šupke si ošúpeme, nastrúhame najemno, pridáme múku, vajcia, soľ a vymiesime cesto. Cesto rozvaľkáme na cca  0,5 cm, nakrájame na rovnomerné štvorce. Tieto naplníme nakrájaným alebo zomletým údeným mäsom a vytvarujeme guľky. Vhodíme do vriacej vody a varíme cca 10-15 min pokiaľ guľky nevyplávajú. Podávame s kapustou, cibuľkou a slaninou.

Tagy: Jedlo