dezert Cumbre Vieja (michal, bez servitky)

Dezert: Cumbre Vieja

Lávový koláčik.

Pripravte si doma dnešný recept z Bez servítky.

Potrebujeme:

čokoláda na varenie 130 g

4 vajcia (z toho dve iba žĺtka)

maslo

hl. múka 1 PL

krištáľový cukor  60 g

vanilkový cukor 10 g

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Roztopíme si čokoládu s maslom, z dvoch vajec a dvoch žĺtkov si vyšľaháme hustejšiu zmes do ktorej pridáme cukor a múku a vyšľaháme polotuhú hmotu. Do tejto hmoty prilejeme roztopenú chvíľku vychladnutú čokoládu a zmiešame. Do foriem, ktoré sme si vymastili maslom a vysypali múkou nalejeme cesto do cca 2/3 formy a dáme piecť do trúby na 220 stupňov Celzia na 8 - 10 min v závislosti od výšky a veľkosti formy.

Tagy: Dezert