hlavne jedlo -  Strč prst skrz krk (Matej, bez servítky)

Hlavné jedlo: Strč prst skrz krk

Krkovička v suchom páci so zemiakovou kašou.

Vyskúšajte u vás doma recept z Bez servítky.

Suroviny: horčica, cesnak, cibuľa, soľ, oregano, čierne korenie, krkovička, zemiaky, mlieko, krkovička v suchom páci. 

Príprava pácu: horčica - normálna, veľa cesnaku, oregano a čierne korenie, namastíme mäso zmesou a dáme do chladničky na 24 hodín. 

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Pripravíme si rúru, plech namastíme olejom a po položení mäsa na plech dáme ešte cibuľu, trošku soli a dáme piecť  na 170 - 180 stupňov Celzia na 20 - 30 min, záleží od rúry.

Zemiaková kaša: uvaríme si zemiaky,k toré posolíme, dáme potom do zemiakov podľa vlastného uváženia mliečko - bezlaktózové - a môžeme servírovať.

Podávame s broskyňovým kompótom alebo kyslými uhorkami.

Tagy: Jedlo