Hlavné jedlo: Švédska bábika (Silvia Vargová, Bez servítky)

Hlavné jedlo: Švédska bábika

Bravčová panenka so švédskou omáčkou.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky.

Ingrediencie:

1 kg bravčová panenka

15 plátkov slaniny

Bylinkové maslo alebo maslo + petržlen, bazalka, rozmarín alebo tymian

Olivový olej

Ingrediencie na švédsku omáčku:

1x Jablko

1x pl chrenu

1x pl majonézy

100 ml bieleho vína

Štipka cukru

Soľ

čierne korenie

Ingrediencie na prílohy:

Baby mrkvičky

Brokolica

Zemiaky

Batáty

Malé kukuričky

Korenie na grilovanú zeleninu

Rasca

rozmarín

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Najskôr pripravíme bylinkové maslo. Do masla vmiešame na jemno posekané bylinky a štipku soli. Necháme v chladničke mierne stuhnúť. Panenku očistíme, nakrájame a napichneme na špáradlá. Osolíme, okoreníme Do každého kúsku mäsa vytvoríme ostrým nožom zhora otvor a naplníme bylinkovým maslom. Špáradlá omotáme slaninkou a upevníme nitkou. Na omáčku nastrúhame nahrubo jablko, zalejeme vínom a dusíme pokiaľ sa víno nevyparí. Necháme vychladnúť a následne primiešame majonézu a chren, dochutíme cukrom, soľou a korením. Necháme v chladničke alebo na balkóne vychladnúť. Mäso opečieme zo všetkých strán na rozpálenom oleji, približne 2 minúty z každej strany. Následne vložíme mäsové rolky do plechu, pridáme ešte bylinkové maslo a výpek a dáme piecť do rúry na asi 30 minút pri teplote 180 stupňov. Prílohu si pripravíme s nakrájaných zemiakov a batátov. Poukladáme na plech, polejeme olivovým olejom, posolíme a pridáme čerstvé vetvičky rozmarínu. Zakryjeme alobalom a dobre po stranách utesníme. Vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 40 až 50 minút. Druhú prílohu si pripravíme s mladých kukuričiek, baby mrkvičiek a brokolice. Túto zmes vložíme do parného hrnca a dusíme približne 20 minút.

Tagy: Jedlo