Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
1 kg bravčová panenka
15 plátkov slaniny
Bylinkové maslo alebo maslo + petržlen, bazalka, rozmarín alebo tymian
Olivový olej
Ingrediencie na švédsku omáčku:
1x Jablko
1x pl chrenu
1x pl majonézy
100 ml bieleho vína
Štipka cukru
Soľ
čierne korenie
Ingrediencie na prílohy:
Baby mrkvičky
Brokolica
Zemiaky
Batáty
Malé kukuričky
Korenie na grilovanú zeleninu
Rasca
rozmarín
Postup:
Najskôr pripravíme bylinkové maslo. Do masla vmiešame na jemno posekané bylinky a štipku soli. Necháme v chladničke mierne stuhnúť. Panenku očistíme, nakrájame a napichneme na špáradlá. Osolíme, okoreníme Do každého kúsku mäsa vytvoríme ostrým nožom zhora otvor a naplníme bylinkovým maslom. Špáradlá omotáme slaninkou a upevníme nitkou. Na omáčku nastrúhame nahrubo jablko, zalejeme vínom a dusíme pokiaľ sa víno nevyparí. Necháme vychladnúť a následne primiešame majonézu a chren, dochutíme cukrom, soľou a korením. Necháme v chladničke alebo na balkóne vychladnúť. Mäso opečieme zo všetkých strán na rozpálenom oleji, približne 2 minúty z každej strany. Následne vložíme mäsové rolky do plechu, pridáme ešte bylinkové maslo a výpek a dáme piecť do rúry na asi 30 minút pri teplote 180 stupňov. Prílohu si pripravíme s nakrájaných zemiakov a batátov. Poukladáme na plech, polejeme olivovým olejom, posolíme a pridáme čerstvé vetvičky rozmarínu. Zakryjeme alobalom a dobre po stranách utesníme. Vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 40 až 50 minút. Druhú prílohu si pripravíme s mladých kukuričiek, baby mrkvičiek a brokolice. Túto zmes vložíme do parného hrnca a dusíme približne 20 minút.