Polievka: Čorba Gizka Oňová bez servítky

Polievka: Čorba

Vývar s mäsovými guľkami.

Pripravte si doma recept od Gizky Oňovej.

Ingrediencie:

50 g bravčovej masti

1 cibuľu

500 g koreňovej zeleniny - mrkva, kaleráb, petržlen, zeler

2 zemiaky

3 KL estragónu (Palina dračia)

250 ml šľahačkovej smotany

100 ml šťavy z kyslej kapusty

spľ, korenie

2 litre vody

na mäsové guľky:

400 g mletého mäsa (mix bravčové a hovädzie)

1 vajce

2 PL múky

3 PL strúhanky

1 strúčik cesnaku

soľ, korenie

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Na rozpálenej masti opečieme na drobno nakrájanú cibuľu; postupne pridáme mrkvu a ostatnú zeleninu, tiež nakrájanú na kocky. Za stáleho miešania opekáme 10 minút, zalejeme vodou alebo vývarom, osolíme a pridáme estragón. Varíme ďalších 20 minút; potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky a mäsové guľky. Varíme ďalších 30 minút. Prilejeme šľahačkovú smotanu a odstavíme z ohňa. Po chvíľke dochutíme polievku šťavou z kyslej kapusty. Ak nemáte šťavu, dochuťte octom alebo citrónom.

Tagy: Polievka