Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
50 g bravčovej masti
1 cibuľu
500 g koreňovej zeleniny - mrkva, kaleráb, petržlen, zeler
2 zemiaky
3 KL estragónu (Palina dračia)
250 ml šľahačkovej smotany
100 ml šťavy z kyslej kapusty
spľ, korenie
2 litre vody
na mäsové guľky:
400 g mletého mäsa (mix bravčové a hovädzie)
1 vajce
2 PL múky
3 PL strúhanky
1 strúčik cesnaku
soľ, korenie
Postup:
Na rozpálenej masti opečieme na drobno nakrájanú cibuľu; postupne pridáme mrkvu a ostatnú zeleninu, tiež nakrájanú na kocky. Za stáleho miešania opekáme 10 minút, zalejeme vodou alebo vývarom, osolíme a pridáme estragón. Varíme ďalších 20 minút; potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky a mäsové guľky. Varíme ďalších 30 minút. Prilejeme šľahačkovú smotanu a odstavíme z ohňa. Po chvíľke dochutíme polievku šťavou z kyslej kapusty. Ak nemáte šťavu, dochuťte octom alebo citrónom.