Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
1 kg falošnej sviečkovice
100 g oravskej slaniny
100 g bravčovej masti
100 g mrkvy
100 g petržlenu
50 g zeleru
100 g cibule
1 kápiu
2 PL gulášového korenia
3 PL sójovej omáčky
100 ml červeného vína
100 ml šľahačkovej smotany
soľ, korenie, chilli
Postup:
Mäso nakrájame na hrubšie plátky; osolíme, okoreníme a opečieme prudko z oboch strán na masti. Opečené zatiahnuté mäso vyberieme a do výpeku pridáme na kocky nakrájanú slaninu, ktorú opekáme spolu aj so zeleninou asi 10 minút. Pridáme gulášové korenie, sójovú omáčku a víno. Opečené plátky mäsa vrátime do hrnca; dolejeme vodu alebo vývar, aby plátky boli zakryté. privedieme obsah hrnca do varu. V tlakovom hrnci dusíme 1 hodinu. Mäkké pláty mäsa vyberieme, šťavu rozmixujeme a zjemníme šľahačkovou smotanou. Plátky mäsa môžeme ozdobiť dusenými šampiňónmi alebo opečenou cibuľou. Podávame so zemiakovým pyré a šalátom.