50 stupňov vínovej hlavné jedlo bez servítky michal domonkoš

Hlavné jedlo: 50 stupňov vínovej

Tuniak.

Vyskúšajte doma recepty z Bez servítky.

Ingrediencie:

500 g surového čerstvého tuniaka

1 kg zemiakov

petržlenová vňať

cibuľa

soľ

olivový olej

sezam

citrón

šalátový mix

biely jogurt

3 strúčiky cesnaku

2 lyžičky horčice

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Tuniaka nasolíme a obalíme v oleji so sezamovými semiačkami a pripravíme na ošmahnutie na panvici. Pridáme zopár kvapiek olivového oleja a osmahneme chvíľku z jednej strany. Po chvíľke treba dodať do panvice vzduch pre lepší proces, preto otvoríme pokrievku a optimálne na balkóne vyvetráme výpary. Pečieme krátko, podľa chuti a požiadaviek hosti. Zemiaky očistime, vyvaríme, pridáme maslo, soľ, petržlenovú vňať a osmahnutú cibuľku. Premiešame a pripravíme k stolovaniu. Cesnakovo jogurtový dip spravíme z jogurtu, pridáme rozpučený cesnak a 2 lyžičky horčice. Pokvapkáme citrónovou šťavou a pripravene na papanie. 

Tagy: Jedlo