Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
2 kg zemiakov
500 g maslo
soľ
hľuzovkový olej
mlieko
bravčová panenka
soľ
sušený cesnak
olivový olej
200 g sušených hríbov
smotana
cesnak
pór
1 dc bieleho vina
Postup:
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky a dáme variť až do zmäknutia, keď sú zemiaky mäkké, rozpučíme ich a pridáme zmäknute maslo, mlieko a hľuzovkový olej, dochutíme soľou. Mäso polejeme olivovým olejom, posolíme ocesnakujeme, na panvicu pridáme olivový olej a mäso sprudka orestujeme, aby sa zatiahlo, potom ho vložíme do vyhriatej rúry na 135 stupňov Celzia a necháme ho 50 minút piecť bez otvárania. Mäso vyberieme a môžeme podávať
Omáčka:
Hríby si namočíme do vody, orestujeme pór na oleji, scedíme hríby, ale vodu nevylejeme, orestujeme si aj hríbiky, posolíme, pridáme víno, keď je všetko orestované, zalejeme vodou z hríbou, poprípade trochou vody. Ešte, keď je všetko pekne povarene, pridáme smotanu a varíme dovtedy, pokiaľ sa nám to samé nezahusti