hlavné jedlo: Bonsoir amis andrej kallay bez servitky

Hlavné jedlo: Bonsoir amis

Panenka na hríboch so zemiakmi.

Vyskúšajte u vás doma recept z Bez servítky.

Suroviny:

2 kg zemiakov

500 g maslo

soľ

hľuzovkový olej

mlieko

bravčová panenka

soľ

sušený cesnak

olivový olej

200 g sušených hríbov

smotana

cesnak

pór

1 dc bieleho vina

Zdroj: TV JOJ

​Postup:

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky a dáme variť až do zmäknutia, keď sú zemiaky mäkké, rozpučíme ich a pridáme zmäknute maslo, mlieko a hľuzovkový olej, dochutíme soľou. Mäso polejeme olivovým olejom, posolíme ocesnakujeme, na panvicu pridáme olivový olej a mäso sprudka orestujeme, aby sa zatiahlo, potom ho vložíme do vyhriatej rúry na 135 stupňov Celzia a necháme ho 50 minút piecť bez otvárania. Mäso vyberieme a môžeme podávať

Omáčka:

Hríby si namočíme do vody, orestujeme pór na oleji, scedíme hríby, ale vodu nevylejeme, orestujeme si aj hríbiky, posolíme, pridáme víno, keď je všetko orestované, zalejeme vodou z hríbou, poprípade trochou vody. Ešte, keď je všetko pekne povarene, pridáme smotanu a varíme dovtedy, pokiaľ sa nám to samé nezahusti

Tagy: Jedlo