Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
dlhé piškóty
400 ml kávy
rumová esencia
2 x 500 g mascarpone
8 vajíčok
cukor
kakao v prášku
banány
Postup:
Vajíčka rozbijeme, oddelíme žĺtok od bielka. Žĺtok vymiešame s cukrom, bielko vymiešame do snehu. Do vymiešaného žĺtka pridávame postupne mascarpone, po zmiešaní jemne vmiešavame sneh z bielka. Vychladnutú kávu zmiešame s rumovou esenciou. Postupne namáčame piškóty a ukladáme na plech, po prvej vrstve piškót natrieme krém. Na krém ukladáme na kolieska nakrájane banány, na banány ukladáme namočene piškóty a pokračujeme až po vrch pekáča. Rovnakým spôsobom ako posledné musí byt krém, na ktorý si rozprášime kakao. Hotové tiramisu dáme zachladiť na 3 až 4 hodiny do chladu a môžeme podávať