Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
600 g bravčová panenka
200 g oravská slanina
1 L slivkový lekvár
1 balík sušených sliviek
2 L citrónová šťava
3 dcl smotana na šľahanie
soľ, korenie
mrazené hranolky
Postup:
Na omáčku 100 g slaniny nakrájame na drobné kúsky a jemne opražíme so sušenými slivkami (za hrsť). Pridáme šťavu z citróna, smotanu, lekvár a dochutíme soľou a korením. Varíme a redukujeme kým omáčka nie je hustá.
Steaky (medajlóny) z panenky obalíme na plátky nakrájanej slaninke, do stredu umiestnime 2 sušené slivky, pridáme soľ a korenie. Obalené panenky uložíme na plech a pečieme v rúre na 200 stupňov Celzia na 18 - 20 minút. Hranolky upečieme alebo usmažíme.