Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Jahňacie mäso
Ghee maslo
Cesnak
Koriander
Rímska rasca
Horčica
Rozmarín
Mäta
Postup:
Nakrájame jahňacie mäso na malé kocky a môže byť z každej časti jahňa, ale najlepšie plece. Na panvici roztopíme pražené maslo, pridáme mäso a necháme ho grilovať, kým nechytí hnedú farbu. Pridáme cesnak, koriander, rímsky kmín, horčicu, rozmarín, soľ, a vodu a zakryjeme hrniec a necháme variť cca 2 hodiny. A nakoniec pridáme mätu čerstvú a nadrobno nakrájaný cesnak
Príloha:
Arabská ryža
Ryža
Rezance
Ghee
Soľ
Cibuľa
Postup:
Pražené maslo roztopíme v hrnci a pridáme rezance. Opekáme, kým nechytia hnedú farbu. Potom pridáme ryžu, pražíme ďalších 10 minút. Zalejeme vodou, pridáme, cesnak celú cibuľa, škoricu podľa chuti, kardamon, šafran, soľ. A zakryjeme a necháme variť na slabšom ohni 20 min.
Arabský šalát Fattuš
čerstva zelenina, paradajky, uhorky, červená kapusta, petržlenová vňať, čerstva mäta, paprika, mladá cibuľa, môže byť aj reďkovka, granátové jablko, granátové sirup olivový olej, soľ.