Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
500 g ryže na sushi
ryžový ocot na sushi
1 balenie riasy nori
najrôznejšie náplne: losos, tempurované krevety, avokádo, zelenina, uhorka, nakladaná reďkovka - nakrájané na hranolčeky
Príprava:
Ryžu musíme dobre prepláchnuť pod tečúcou vodou. Po uvarení necháme ešte približne 10 minút odstáť a zmiešame ju vo väčšej nádobe s octovým nálevom. Dôkladne rozmiešame a chladíme. Všeobecne platí, že 1kg suchej ryže=2kg ryže uvarenej. Na toto množstvo použijeme 2 dl nálevu. Ryžu balíme do riasy nori pomocou bambusovej rohožky. Riasu položíme na rohožku lesklou stranou dole, položíme na ňu odkrojený hranolček lososa alebo inej plnky a zrolujeme. Do maki použijeme jeden druh náplne - napríklad losos, uhorka, alebo avokádo. Krájame na 6 kúskov. U Uramaki - obrátená rolka je obsah bohatší, asi tak tri a viac náplní plus ešte niečo na "obalenie" - sezam, tobiko, kaviár, použité plnky - napríklad losos, temperovaná kreveta, uhorka, avokádo, nakladaná reďkovka. Nigiri - je kopček ryže a na ňom položený napríklad loso ,alebo avokádo.
Postup uramaki sushi obrátenej rolky:
Obalíme si bambusovú rohožku dvomi vrstvami potravinovej fólie. riasu nori rozrežeme na polovicu (ak máme štvorcové), položíme lesklou stranou na rohožku a nanesieme približne 100g upravenej ryže po celej ploche riasy. Posypeme lyžičkou sezamom a celé otočíme riasou hore. Na riasu nanesieme trošku majonézy. Lososa, hranolček uhorky a avokádo rozložíme na riasu a zrolujeme. Krájame na osem kúskov. Podávame s wasabi, zázvorom a sójovou omáčkou.