Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Kurací vývar
Krevety veľké cca 400 g
Citrónová tráva 2 ks
Galangal nakrájaných cca 8- 10 plátkov
Zázvor nakrájaných cca 8- 10 plátkov
Chilli papričky cca 4 - 5 ks podľa chuti
Kafirové listy cca 10 ks
Kokosové mlieko cca 300 ml
Tom yum pasta cca 3 - 4 kopcovité lyžice
Rybacia omáčka cca 3 polievkové lyžice
Limetková šťava cca 1 dcl
Hríby shimei alebo shitake
Sklenené rezance
Koriander hŕstka
Postup:
Citrónovú trávu nalámeme a nasekáme na menšie kusy, kaffirove listy natrháme nahrubo, galangal a zázvor nakrájame na plátky, chilli papričky nadrvíme alebo nakrojíme. Vývar privedieme do varu a pridáme, tieto ingrediencie, okrem chilli, necháme variť cca 10 minút. Ingrediencie, ktoré sa nekonzumujú vyberieme z polievky. Potom pridáme hríby, kokosové mlieko, povaríme cca 3 minúty, kým sú hotové hríby, pridáme chilli, rybaciu omáčku, krevety a povaríme cca minútku, nakoniec pridáme podľa chuti limetkovú šťavu a odstavíme polievku. Podávame zo sklenenými rezancami a posypeme čerstvým koriandrom.