Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Krídelka cca 20 -25 ks
Sójová omáčka cca 400 ml
Ryžové víno na varenie shaoxing cca 130 ml
Mirin cca 100 ml
Ryžový ocot podľa chuti
Voda cca 15 0ml
Hnedý cukor cca 200 g
Cesnak nasekaný 2 - 3 strúčiky
Zázvorová pasta 1 PL
Limetová šťava
Sezamový olej
Čierne korenie
Polohrubá múka na obalenie cca 200 g
Olej na fritovanie
Biely sezam
ananás
Štipka cukru a soli, tymian
Jazmínová ryža cca 600 g
Postup:
Krídelka si narežeme na polovičky, konce zahodíme. Pripravíme si polohrubú múku na obalenie, pridáme do nej štipku čierneho korenia a soli, obalíme .Opečieme krídelka vo fritéze do chrumkava, aby boli prepečené až do kosti. Medzitým si pripravíme teriyaki omáčku. Do hlbokej panvice, dáme kvapku oleja a opečieme nasekaný cesnak. Pridáme sójovú omáčku, vodu, ryžové víno shaoxing, mirin, cukor, zázvorovú pastu, čierne korenie, a prudko varíme, kým sa omáčka začne prudko bublať a redukovať. Pridáme par kvapiek sezamového oleja. Keď už omáčka hustne, dochutíme ryžovým octom, podľa chuti, prípadne trochou limetkovej šťavy. Do hustnúcej omáčky pridáme krídelka a prevaríme ich v nej, až kým sa riadne obalia. Nakoniec posypeme sezamom. Ananás ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Na grilovaciu panvicu pridáme trochu sezamového oleja a ananás grilujeme, posypeme štipkou cukru a soli, posypeme tymianom a grilujeme do zlatista. Hotovo. Krídelka vyberieme postupne z omáčky a podávame s jazmínovou ryžou a grilovaným ananásom. Veľmi sa hodí k tomu aj obloha z kučeravého šalátu.