Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie na vyprážané zelené banány a banánové čipsy:
4 zelené banány “plátano macho”
olivový olej
cesnak
soľ
Postup:
Banány sa nakrájajú na plátky a vypražia. Zvyšný olej usušíme servítkou. Posolíme. Pripravujeme presne tak akoby sme smažili hranolky, alebo tenké zemiakové čipsy. Banány sa pripravujú na rôzne spôsoby, podľa toho, na ako hrubo sa nakrájajú. Ak sú nakrájané na hrubšie kocky, dáme ich pražiť, a keď sú mierne zlatisté ich vyberieme, splaštíme napríklad pohárom a dáme pražiť znova. Ak máte radi cesnak, môžete ich natrieť roztlačeným cesnakom zmiešaným s olejom a soľou.
Ingrediencie na yukku s omáčkou z trpko-kyslého pomaranča:
10 ks yukka korenov
3 x trpko-kyslí pomaranč alebo citrón
Soľ
strúčiky cesnaku podľa chuti
olivový olej alebo bravčová masť
Postup:
Yukka je koreňová zelenina rozšírená v Latinskej Amerike a v Afrike porovnateľnú so zemiakom. Dáme ju uvariť do mäkka v mierne slanej vode. Keď sa rozpadáva tak ju vyberieme a naservírujeme do misy. Zálievka z trpko-kyslého pomaranča – ten zrejme na Slovensku nenájdeme, ale môžeme zmiešať obyčajný pomaranč s citrónom alebo použiť samotný citrón. Vyžmýkame šťavu z pomaranča alebo citróna, pridáme soľ, aby to bolo mierne slané, a roztlačený cesnak (niekoľko strúčikov). Na panvici dáme rozpáliť olivový olej, masť, alebo olej. Keď bude poriadne horúci, tak ním zalejeme šťavu. Malo by to poriadne “zasyčať” keď to tam nalejete a prskať (ako keď zmiešate vodu s olejom). Pomerovo cca pol pohára šťavy a a trochu menej ako pol alebo ¼ pohára oleja. Na Kube to robíme všetci viac menej od oka. Výsledkom má byť výrazná chuť – mierne slaná. Bude to krásne voňať. Touto zálievkou prelejeme yukku. Ak treba mierne posolíme. Na Kube sa toto predjedlo konzumuje aj s čerstvo nakrájanou cibuľou na yukke.