Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
500 g hrudkový tvaroh
1 kyslá smotana
500 g mascarpone
mrazená lesná zmes
200 g hladká múka
200 g cukor
4 vajíčka
olej
vanilkový kypriaci prášok
33 % smotana
stužovač do šľahačky
čerstvé maliny
čerstvé čučoriedky
Postup:
Pripravíme klasické piškótové cesto. Vajíčka rozdelíme na bielka a žĺtka. Bielka si vyšľaháme na sneh. Žĺtka s cukrom rozmixujeme a pridáme múku, prášok do pečiva, olej, vodu a pomiešame. Pridáme sneh a zľahka premiešame a hodíme do formy. Pečieme na 180°C 15 až 20 minút. Plnku si pripravíme z tvarohu, kyslej smotany, vanilkového cukru a lesnej zmesi ovocia. Všetko spolu zamiešame. Korpus si prerežeme, dáme plnku, lesnú zmes a dáme ďalší korpus. Vyšľaháme smotanu so stužovačom a pridáme mascarpone a rozmiešame. Keď to máme rozmiešané dáme to na korpus, rovnomerne rozotrieme a na vrch dáme čerstvé maliny a čučoriedky. Na záver dáme vychladiť.