Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie
pol kohúta
mrkva zväzok
petržlen zväzok
stredne veľký pór
pol zeleru
dva zemiaky
stredne veľká cibuľa
zelerová vňať
soľ
korenie
Postup:
Do studenej vody vložíme omytého kohúta. Varíme pri strednej teplote asi 60 minút. Následne vložíme všetku očistenú zeleninu okrem zelerovej vňate a varíme, kým zelenina a kohút nezmäknú. Pred koncom, cca 10 minút, vložíme vňať.
Guličky od babičky
Ingrediencie:
4 staré biele rožky (ideálne 1 dňové)
stredné vajce
petržlenová vňať
krupica
mleté korenie
soľ
zeleninové dochucovadlo
Postup:
Rožky na chvíľu namočíme do vlažnej vody. Následne vyžmýkame všetku vodu. Rožky rozdrvíme na kúsky a pridáme koreniny, nasekanú vňať a dobre premiešame. Z bielka vyšľaháme sneh, ktorý jemne zapracujeme. V prípade potreby pridáme 1-2 lyžice krupice. Zo zmesi vypracujeme malé guľôčky, ktoré obvaríme vo vriacom vývare. Keď guličky vyplávajú na vrch sú hotové.