Hlavné jedlo: Opiecť, upiecť, narezať... bez servítky elena nemetz

Hlavné jedlo: Opiecť, upiecť, narezať...

Pečené kačacie prsia, omáčka a šúľance.

Vyskúšajte u vás doma recept z Bez servítky.

Ingrediencie:

4 ks vykŕmené kačacie prsia

soľ

korenie

Postup:

Kačacie prsia umyjeme a narežeme kožu do kríža, tak aby vznikla mriežka. Nerežeme až do mäsa, ale od okraja po okraj. Prsia osolíme dôkladne z oboch strán. Kačacie prsia položíme na studenú panvicu, kožou dole, aby sa postupne začal uvoľňovať tuk a vznikla kôrka. Opekáme na strednom ohni cca. 12 minút. Potom otočíme a opekáme cca 5 minút. Takto predpripravené prsia vložíme do rúry, ktorá je vyhriata na 150 stupňov Celzia. Dopekáme odokryté 15 - 20 minút. Potom mäso vyberieme, necháme 5 minút odležať okoreníme a nakrájame na 0,5 cm plátky.

Zdroj: TV JOJ

Brusnicovo šípková Omáčka

Ingrediencie:

brusnice

šípkový džem

1 dcl červeného vína

1 x pomaranč

soľ

cukor

Postup:

Na troške tuku zohrejeme brusnice, pridáme šípkový džem a chvíľku povaríme. Pridáme 1 dcl črevného vína, šťavu z polovice pomaranča a podľa chuti soľ a cukor.

Šúľance

Ingrediencie:

4 varené zemiaky v šupke

hrubá múka

vajce

soľ

kačací tuk

Postup:

Uvarené zemiaky v šupke ošúpeme a nastrúhame. Pridáme soľ, vajce a múku podľa potreby tak aby sme vytvorili cesto. Ideálne je, ak sa cesto nelepí. Z cesta vytvoríme valec, z ktorého odkrajujeme kúsky, z ktorých šúľame šúľance. Pripravené šúľance hádžeme do vriacej slanej vody. Keď vyplávajú, vyberieme ich do misky vymastenej kačacím tukom. Pred podávaním šúľance opekáme do zlatista na panvici.

Tagy: Jedlo