Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
4 ks vykŕmené kačacie prsia
soľ
korenie
Postup:
Kačacie prsia umyjeme a narežeme kožu do kríža, tak aby vznikla mriežka. Nerežeme až do mäsa, ale od okraja po okraj. Prsia osolíme dôkladne z oboch strán. Kačacie prsia položíme na studenú panvicu, kožou dole, aby sa postupne začal uvoľňovať tuk a vznikla kôrka. Opekáme na strednom ohni cca. 12 minút. Potom otočíme a opekáme cca 5 minút. Takto predpripravené prsia vložíme do rúry, ktorá je vyhriata na 150 stupňov Celzia. Dopekáme odokryté 15 - 20 minút. Potom mäso vyberieme, necháme 5 minút odležať okoreníme a nakrájame na 0,5 cm plátky.
Brusnicovo šípková Omáčka
Ingrediencie:
brusnice
šípkový džem
1 dcl červeného vína
1 x pomaranč
soľ
cukor
Postup:
Na troške tuku zohrejeme brusnice, pridáme šípkový džem a chvíľku povaríme. Pridáme 1 dcl črevného vína, šťavu z polovice pomaranča a podľa chuti soľ a cukor.
Šúľance
Ingrediencie:
4 varené zemiaky v šupke
hrubá múka
vajce
soľ
kačací tuk
Postup:
Uvarené zemiaky v šupke ošúpeme a nastrúhame. Pridáme soľ, vajce a múku podľa potreby tak aby sme vytvorili cesto. Ideálne je, ak sa cesto nelepí. Z cesta vytvoríme valec, z ktorého odkrajujeme kúsky, z ktorých šúľame šúľance. Pripravené šúľance hádžeme do vriacej slanej vody. Keď vyplávajú, vyberieme ich do misky vymastenej kačacím tukom. Pred podávaním šúľance opekáme do zlatista na panvici.